Kunst Educatie, Cultuur Educatie, Natuur en Milieu Educatie

mail maaike

Over Maaike & Uiten

UITEN is opgericht door Maaike Uitenbroek. Maaike is afgestudeerd aan het instituut voor Fashion Management en Design, specialisatie Textiel Ontwerp. In haar werk maakt zij onder andere gebruik van haar ervaring als knitwear/dessin ontwerpster. Ze gebruikt kunst als middel om kinderen en jongeren bewust te maken van thema's als afval, duurzaamheid, recycling, milieu en klimaat.
WORKSHOPS

UITEN ontwikkelt en begeleidt creatief/beeldende workshops en (kinder)participatieprojecten op maat, voor kinderen vanaf 4 jaar. Er wordt ingespeeld op thema’s als kunst, vriendschap, sport, omgaan met anderen, normen en waarden, dieren, milieu en recycling, vaak naar aanleiding van een actueel onderwerp. De kinderen leren hun ideeën en gedachten te visualiseren. Hun fantasie wordt geprikkeld door gebruik te maken van een mix aan technieken en materialen. Restmateriaal uit de industrie is vaak de basis bij de workshops. Zo kweekt Maaike bewustzijn voor de waarde van grondstoffen. Iets wat weggegooid wordt kan vaak de basis zijn voor iets nieuws. Het is een tweede natuur geworden om thuis en in de omgeving te speuren naar schoon 'afval' dat ze gebruikt voor de workshops.


In de workshops en (kinder)participatieprojecten van UITEN leren kinderen op een open manier naar hun omgeving kijken en zich verwonderen waardoor hun fantasie wordt geprikkeld. UITEN leert ze stilstaan bij onverwachte, bijzondere en gewone situaties en beelden in deze snelle wereld.
Zo worden ze zich meer bewust van hun leefomgeving en kunnen zich beter inzetten voor een duurzame samenleving. Ze leren zich creatief en beeldend te UITEN.

UITEN werkt regelmatig samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

opdrachtgevers:

Gemeente Amsterdam, Gemeente Gooise Meren, Gemeente Wijdemeren, Gemeente Hilversum, CC educatie, Omgevingseducatie, KunstCentraal, DePastorie, Plastic Circle, Joe Merino, Diverse scholengemeenschappen in Bussum, Hilversum en Wijdemeren, SSD Gooise Meren, De Betovering, Wattnu?, Energiecoöperatie Wijdemeren, Kubus Lelystad.