Kunst Educatie, Cultuur Educatie, Natuur en Milieu Educatie

mail maaike

Kompas op Groen basisschool

In een samenwerkingsproject wordt de educatieve tentoonstelling Kompas Op Groen ontworpen om energiebesparing bij alle inwoners van Gooise Meren onder de aandacht te brengen. De tentoonstelling is met name ook gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd. 
Leerlingen van groep 5-6-7 leren over energie van vroeger tot nu (van steenkool en turf tot groene energie) en het belang van energiebesparing en wat er allemaal al gebeurt op dit  gebied in Gooise Meren. De les bij de tentoonstelling wordt begeleid door de vrijwillige energiecoaches van WattNu. In de workshop lessen op school verwerken de kinderen hun ideeën voor de toekomst op een kunstzinnige manier in een maquette, ze krijgen een les “Energiemaatje” en gaan vervolgens thuis in gesprek over energiebesparing.

De workshop 'duurzaam bouwen' heeft UITEN ook gegeven aan Middelbare scholieren van diverse Middelbare scholen in de regio Gooise Meren. Het lesprogramma is aangepast aan het niveau van de leerlingen. Leerlingen bezochten monumentale panden in de buurt en bedachten vervolgens duurzame en energiebesparende oplossingen voor deze panden die ze in detail uitwerkten met restmateriaal. In een vlog vertelden ze de eigenaren van de panden welke oplossingen ze bedacht hadden.