Kunst Educatie, Cultuur Educatie, Natuur en Milieu Educatie

mail maaike

workshops De Pastorie diemen

In de Wilde Kruidentuin DePastorie bruist het van leven. Hier werken mensen en niet-mensen zoals planten, insecten en microben samen. Doe mee met creatieve workshops en laat je inspireren door het bodemleven, de wondere wereld van insecten en de bijzondere eigenschappen van wilde planten en kruiden.

Recycle atelier: Als we willen dat wilde planten en insecten zich welkom voelen moeten we eerst kennis met ze maken. Aan de hand van verschillende opdrachten ontdekken kinderen wat er groeit en krioelt. In het recycle-atelier gaan ze vervolgens aan de slag met het verbeelden van de wonderlijke wezens die je tegenkomt en de wereld waarin ze graag leven. 
Workshop zadenpost: Zaden hebben allerlei trucjes om zich te verspreiden. Ze vliegen mee in de wind, plakken aan de vacht van een dier, worden opgegeten en weer uitgepoept. Met zadenpost gaan kinderen ze een handje helpen. Ze gaan zelf papier maken met daarin verschillende zaden. De zelfgemaakte kaart sturen ze naar iemand toe of stoppen ze thuis in de grond! 
Workshop Verf uit planten: Wilde kruiden hebben veel verschillende eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat pigmenten van sommige verfstoffen gewoon te vinden zijn in de natuur? In deze workshop ga je experimenteren met zelf verf maken van zaden, wortels en bloemen. Met de verf maak je je eigen creaties die vervolgens worden geƫxposeerd in DePastorie.
Uiten heeft deze zomerworkshops bedacht en verzorgd in opdracht van de wilde kruidentuin DePastorie in 2021.